Ontdek de leider in jezelf

Eén van de verborgen gaven is die van leiderschap. Dat deze gave verborgen is, is mede te wijten aan onze cultuur. We verheerlijken het poldermodel en als iemand de moed heeft om zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken, wordt hij neergeslagen. Want wij Nederlanders hebben moeite met gezag en leiderschap. Terwijl er overal om ons heen, mensen vragen om geleid te worden en smachten naar gezond, authentiek leiderschap. Ook in de kerk. Dus als je ergens diep vanbinnen het verlangen hebt om dingen te veranderen, om processen aan te sturen en leiding te geven aan Gods mensen om Gods werk te doen, dan is deze training een goede investering. In 6 avonden behandelen we de volgende 6 onderwerpen.

 

19 September - Studie 1 - Geboren om te vliegen – Leiderschapsprincipes uit het leven van de arend

 

De arend is een prachtig beeld van een geestelijk leider. Beiden vliegen op hoogten, waar ze op eigen kracht nooit zouden kunnen komen. Beiden kennen het geheim van het zweven en zich gedragen weten door een externe bron. Beiden hebben het vermogen om vanuit een helicopterview de dingen in breed perspectief te zien. Gelijktijdig ligt hun kracht niet in veelzijdigheid, maar in focus. Ook kunnen we uit het beeld van de arend leren hoe we in balans kunnen blijven qua karakter en competenties en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we dagelijks fris en gezond blijven.

 

03 Oktober - Studie 2 – Tussen droom en werkelijkheid – Ontdek en leef je roeping


Er is veel onduidelijkheid over begrippen als bestemming en roeping. Wat bedoelen we hiermee en hoe weet je nu wat je bestemming en je roeping is? Vanuit het leven van de priester/ schrijver Ezra gaan we in deze studie die begrippen verder uitwerken en praktisch inhoud geven. Hierbij hoort ook het ontdekken en uitwerken van je droom.

 

17 Oktober - Studie 3 – Leiding geven aan jezelf


De vraag die velen vandaag bezig houdt is hoe ze de verschillende gebieden van hun leven in balans kunnen houden. Hoe ze in de hectiek van elke dag de rust kunnen bewaren. Het doel van deze studie is om te ontdekken hoe je de kwaliteit van leven kunt verbeteren door goed met je tijd om te gaan. Daarnaast gaan we kijken hoe ons brein werkt en wat dit voor invloed heeft op ons dagelijks leven en de manier waarop we met die hectiek omgaan. 

 

31 Oktober - Studie 4 – Leiding geven aan een team


Alles wat de moeite waard is om te doen wordt bereikt in teamverband. Daarom is het voor een leider belangrijk om te leren om een goed teamleider te worden. Om het optimale uit je teamleden te halen en deze teamleden samen te smeden tot een succesvol team. Welke vaardigheden heeft een teamleider hiervoor nodig? Welke eigenschappen hebben de teamleden nodig. Welke zaken bemoeilijken teamwerk. Allemaal vragen die we in deze studie gaan behandelen.

 

14 November - Studie 5 – Leiding geven aan een project


Veel projecten mislukken door een onrealistisch plannen en het onvoldoende snel inspelen op veranderingen. Dat geldt ook binnen christelijke organisaties en kerken. In deze studie willen we samen de diverse aspecten van projectmanagement bespreken en manieren vinden om de valkuilen te omzeilen. Daarbij willen we ook rekening houden dat we in ons geval veelal werken met vrijwilligers, die qua inzet beperkt beschikbaar zijn.

 

28 November - Studie 6 – Leiding geven in moeilijke momenten


In het leidinggeven komen we ze allemaal een keer tegen. Mensen binnen je team met afwijkende visies. Visies over de manier waarop dingen gedaan moeten worden; en daarmee jouw visie proberen te ondermijnen. Hoe ga je daar mee om? Daarnaast kom je mensen tegen die openlijk kritiek hebben op jouw manier van leiding geven en de keuzes die je daarbij maakt. Hoe ga je daar nu mee om? En tijdens je leiding geven krijg je te maken met conflicten. En ook daarbij wordt vaak naar jou gekeken om dit op te lossen. Hoe doe je dat? Deze en meerdere vragen rondom die problematiek behandelen we in deze studie.

 

 

Plaats: Veenendaal
Tijd: 19.45 uur - 22.00 uur
Kosten: € 69,= voor 6 bijeenkomsten, inclusief consumpties en hand-out.
Organisatie: Leadershipdynamics en Connect&Grow
Trainers: Eugène Poppe en Jan Baan, Beiden hebben veel ervaring in het leiden en begeleiden van christelijke organisaties, kerken en gemeenten.
Aantal deelnemers: max. 20

 

Voor opgave zie website Connect and Grow